Vinařství Tetur
Od roku 1993, kdy vinařství Tetur začínalo v malém sklepě s "pár sudy" se za 20 let stalo moderním vinařstvím, které se hlásí k současnému stylu nejen architekturou a vybavením, ale především svými osobitými víny.
Pro zrání červených vín používají velkoobjemové sudy (5000 l) od vynikajících bednářských firem z Francie. Prostory jsou proskleny a automaticky temperovány na požadovanou teplotu a vlhkost vzduchu.
Náš tip: Vinařství produkuje sadu výrazných, kořenitých a zajímavých vín. Oprávněně je vyzdvihován jeho Irsai Oliver, který je školním příkladem této odrůdy.
Jakub Adámek
Vladimír Tetur v bodech a číslech
- Vlastní produkce hroznů: 14 ha
- Ročně vyrobeno lahví: 350 000
- Podoblast: Velkopavlovická
- Významná ocenění: Pravidelně získává velké zlaté, zlaté a stříbrné medaile na nejrůznějších akcích u nás i v zahraničí. Valtické vinné trhy a Grand Prix Vinex, Weinparade v Poysdorfu, Muvina v Prešově, na Víno Ljubljana.