Celkový dojem: Vyzrálé a vyleželé víno s odrůdovou vůní i chutí. Vhodné pro další zrání, jako i pro snoubení s gastronomií. Další zráním bude získávat.
Vůně: Středně intenzivní, jemná, cítíme tmavé bobulové ovoce, borůvky, ostružiny, přezrálé višně, švestky, lehce ovocný tabák a hořkou čokoládu.
Chuť: Lehce nazrálá, ovocná s výraznější ale harmonickou tříslovonou, hořkou čokoáldou, delší kořenitá dochuť.
Ochutnali jsme:
Vinařství Marcinčák
Toto rodinné vinařství je největším vinohradnickým BIO pěstitelem v České republice. Vinice se nachází v katastrech sedmi vinařských obcí: Brod nad Dyjí, Dobré Pole, Dolní Dunajovice, Jevišovka, Novosedly, Nový Přerov a Mikulov. Díky charakteru jednotlivých viničních tratí a ekologickému obhospodařování vyrábí kvalitní vína s puncem originality.